Pulla - very delicious Finnish speciality !!!Here is a nice recipe for pulla - It Is the so called "Koti-Pulla" (Home-Pulla):
- Ingredients: 1/2 L milk, 50g yeast, 2 teaspoons of salt, 200g sugar, 900g flower, another 100g flower for flowering the working-place, 200g margarine, cinnamone, 1 egg and big sugar for decoration
- Zutaten: halber Liter Milch, 50g Hefe, 2 TL Salz, 200g Zucker, 900g Mehl und 100g Mehl zum Einmehlen der Arbeitsfläche, 200g Margarine, Zimt, Hagelzucker und Ei für Deko
- How to (english | german):
- warm up milk in a put to 40 degree celsius | Milch auf 40 Grad erwärmen
- mix yeast and milk in bowl | Milch in Teigschüssel mit Hefe vermischen
- mix in sugar | Zucker untermischen
- mix in salt | Salz untermischen
- mix in flower 900g | 900g Mehl untermischen, kneten
- melt margarine in a pot on oven and poor into bowl with other stuff | Margarine schmelzen und ebenfalls unterkneten, Teig gut durchkneten
- put dough in warm place for 25 minutes, let it grow | Teig an warmen Ort stellen und 25 Minuten gehen lassen
- Oven preheat: 180-200° C | Ofen vorheizen 180-200° C
- divide dough in 3 peaces | Teig in 3 gleich große Stücke teilen
- put flower on your working place and roll out dough-peace 1-3 very thin and as a square | Arbeitsfläche einmehlen und Teig als Rechteck dünn ausrollen
- The rolled out dough: spread margarine thinly on it and then stray some sugar and cinnamon over it | Auf den ausgerollten Teig Margarine streichen und mit Zucker und einer guten Prise Zimt bestreuen
- prepared square now has to be rolled, you get a "sausage" | Das Teigrechteck nun aufrollen zu einer Wurst
- cut it triangular pieces and press the pieces a bit flat on the edge of the triangle | dreieckige Scheiben abschneiden und die Spitze der Scheibe jeweils mit dem Finger eindrücken
- mix egg in a cup, paint it on pullas and stray big-sugar over it | Ei verquirlen, auf Pulla streichen und mit Hagelzucker bestreuen
- bake it on a baking sheet (put flower on, stray it) for not more than 30 minutes (be careful) | auf einem gemehlten Backblech (oder Backpapier) für nicht mehr als 30 Minuten auf mittlerer Schiene backen...
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