15.02.2007

Pulla - the "success-recipe"

Pulla - very delicious Finnish speciality !!!

Here is a nice recipe for pulla - It Is the so called "Koti-Pulla" (Home-Pulla):

  • Ingredients: 1/2 L milk, 50g yeast, 2 teaspoons of salt, 200g sugar, 900g flower, another 100g flower for flowering the working-place, 200g margarine, cinnamone, 1 egg and big sugar for decoration
  • Zutaten: halber Liter Milch, 50g Hefe, 2 TL Salz, 200g Zucker, 900g Mehl und 100g Mehl zum Einmehlen der Arbeitsfläche, 200g Margarine, Zimt, Hagelzucker und Ei für Deko
  • How to (english | german):
  1. warm up milk in a put to 40 degree celsius | Milch auf 40 Grad erwärmen
  2. mix yeast and milk in bowl | Milch in Teigschüssel mit Hefe vermischen
  3. mix in sugar | Zucker untermischen
  4. mix in salt | Salz untermischen
  5. mix in flower 900g | 900g Mehl untermischen, kneten
  6. melt margarine in a pot on oven and poor into bowl with other stuff | Margarine schmelzen und ebenfalls unterkneten, Teig gut durchkneten
  7. put dough in warm place for 25 minutes, let it grow | Teig an warmen Ort stellen und 25 Minuten gehen lassen
  8. Oven preheat: 180-200° C | Ofen vorheizen 180-200° C
  9. divide dough in 3 peaces | Teig in 3 gleich große Stücke teilen
  10. put flower on your working place and roll out dough-peace 1-3 very thin and as a square | Arbeitsfläche einmehlen und Teig als Rechteck dünn ausrollen
  11. The rolled out dough: spread margarine thinly on it and then stray some sugar and cinnamon over it | Auf den ausgerollten Teig Margarine streichen und mit Zucker und einer guten Prise Zimt bestreuen
  12. prepared square now has to be rolled, you get a "sausage" | Das Teigrechteck nun aufrollen zu einer Wurst
  13. cut it triangular pieces and press the pieces a bit flat on the edge of the triangle | dreieckige Scheiben abschneiden und die Spitze der Scheibe jeweils mit dem Finger eindrücken
  14. mix egg in a cup, paint it on pullas and stray big-sugar over it | Ei verquirlen, auf Pulla streichen und mit Hagelzucker bestreuen
  15. bake it on a baking sheet (put flower on, stray it) for not more than 30 minutes (be careful) | auf einem gemehlten Backblech (oder Backpapier) für nicht mehr als 30 Minuten auf mittlerer Schiene backen...
THANKS TO MAGDA FOR GREAT RECIPE !!!

Keine Kommentare: